Biševo

BiševoOvaj otok je prvenstveno poznat po svom fenomenu -  Modroj špilji.  Dostupna je javnosti od 1884.godine, kada je otvoren vanjski ulaz, kroz koji se danas u špilju ulazi sa malenim brodom na vesla sa svega nekoliko ljudi u njemu.

Continue Reading

Vis

VisU Jugoslaviji, Vis je zbog svog strateškog položaja bio otok zatvoren za strance (zabrana dolaska stranaca je ukinuta tek 1989.) i čitav otok je pretvoren u veliku vojnu utvrdu. No upravo je ta izoliranost, koliko god bila teška za stanovnike otoka Visa u tim vremenima, uvrstila Vis među najomiljenije destinacije u Hrvatskoj.

Continue Reading

Šolta

ŠoltaNa Šolti se smjestilo ukupno osam mjesta: uz more, od istoka prema zapadu, smještene su Stomorska, Nečujam, Rogač (sa trajektna luka za čitav otok) i Maslinica, te u unutrašnjosti otoka, a opet ne više od kilometra dva do mora, smješteni su Gornje Selo, Grohote (administrativno središte), Srednje Selo i Donje Selo.

Continue Reading

Trogir

TrogirTrogir, kao grad koji nosi titulu najočuvanijeg romaničko-gotičkog grada u centralnoj Europi, zbog čega ga je  i UNESCO uvrstio na listu svjetske baštine nudi jako mnogo znamenitosti. Stara gradska jezgra je formirana između 13. i 15. stoljeća unutar obrambenog zida, a obnovila ju je Venecija u 15. stoljeću.

Continue Reading

Čiovo

ČiovoČiovo je otok smješten u srednjoj Dalmaciji, povezan s gradom Trogirom pokretnim mostom. Na ukupnoj površini otoka od 28,8 km˛ smjestilo se nekoliko naselja: Okrug Donji, Okrug Gornji, Arbanija, Slatine, Žedno, Čiovo. 

Continue Reading

Milna

MilnaMilna je smještena na zapadnom dijelu otoka Brača, 18 km. udaljena od Supetra. Milna je jedno od najskladnijih ‘malih mista’ baroknog urbanizma na dalmatinskoj obali i najbolja prirodna luka na otoku Braču u kojoj je još za vrijeme gradnje Dioklecijanove palače u Splitu carevo brodovlje nalazilo sigurnu luku.

Continue Reading

Supetar

SupetarSa svojih 3500 stanovnika Supetar je najveće naselje na otoku Braču. 

Continue Reading

Brač

BračBol, Zlatni rat, Supetar, Milna... sigurno ste čuli za neka od ovih odredišta po kojima je Brač poznat. 

Continue Reading

Pakleni otoci

Pakleni otociSkupina od 20-ak otočića i hridina koja se proteže ispred grada Hvara zvana Pakleni otoci  jedinstvena su  prirodna ljepota.

Continue Reading

Hvar

HvarJedan od najpoznatijih srednjodalmatinskih otoka; poznat po  prekrasnim skrivenim uvalama,  lavandi ali i noćnom životu. Otok bogate povijesti i prirodnih ljepota. S više od 260 sunčanih dana godišnje, Hvar je poznat kao najsunčaniji hrvatski otok u arhipelagu. Ujedno je ocjenjen kao Top 10 otok – destinacija u cijelom svijetu. 

Continue Reading

Split

SplitPunih 17 stoljeća traje priča o Splitu. Povijest Splita prebogata je i preburna da bi stala u nekoliko rečenica. Prvim stanovnikom i osnivačem Splita smatra se car Dioklecijan. Dioklecijanova palača i povijesna jezgra Splita dio su  svjetske baštine UNESCO - a još od 1979., zbog izvanredne očuvanosti same Palače ali i zbog života koji se u Palači i dalje odvija. 

Continue Reading

Destinacije

Mogućnost organiziranja ruta i izleta prema dogovoru i vašim željama.